Det började med att min syster fyllde år

Vad köper man till någon som inte behöver något? Inte för att hon är miljardär och har köpt allt redan, har båtar och bilar och ett hus i på Maldiverna och ett i Californien och ett privatjet. Hon behöver inget mer än det hon har. Vad köper man till såna när dom fyller år?

Jag köpte tre dagar i fjällen i Jämtland på varsin häst och övernattning i en stuga med öppen spis och ingen toa eller dusch och 40 minuter innan vi skulle upp på hästarna gick jag och hittade på minst femton olika orsaker för att dra mig ur.

Vi skulle rida i lite dryga sex timmar och jag red senast när jag var runt 12 år men faktiskt att det kändes som igår … var nog det jag sa till Hanna och Johan som förestår fantastiska Trumvallen när dom frågade hur ridvana vi var.

Jag kom upp på hästen och jag red, jag travade och galopperade, red över bäckar och i vattenfåror och uppför branta backar och nerför lika branta backar. Det var det bästa jag har gjort för mig själv någonsin. Att det var min systers present var också bra, hon var överlycklig. Precis som jag.

Efter tre dagar var jag en annan människa. Jag lovar! En annan! Jag hade lärt mig så gränslöst mycket om mig själv så det motsvarade sannolikt ett par år KBT. Sedan dess har jag försökt rida när det finns tid och mellan mina jobb och när det passar hos min kompis Madde. Tyvärr har det inte alls blivit så mycket som jag skulle ha önskat men snart. I juni ska jag jobba i Åre och jag har redan bokat upp en eller möjligen två dagars tur i bergen. Den här gången med Huså Åreskutans fjällridning.

Om du någon gång kan ta dig dit. Åk till Trumvallen. Hälsa från mig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.