Nu kommer jag ihåg!

Hur det var förr i tiden! När man fick trängas och gnugga sig mot varandra.

Idag har jag varit på världens finaste mässa.

SETT Stockholm samlas under två dagar, skolledare, lärare, pedagoger och en massa andra människor som jobbar inom skola och lärande. Över 150 utställare och lika många föreläsare som kommer och går i olika spår. Och jag fick vara en av dessa idag.

En VOI mot t-centralen

Jag hade hundratals människor framför mig och för en sekund blev det nästan lika läskigt som det var första gången jag föreläste. Jag har inte vant mig än. Vid att ha så mycket folk framför mig igen.

Och ovanpå det så var det en TYST föreläsning och jag såg skylten och tänkte jamen hur fan går det till då?

Så smart. Jag pratade i headset som vanligt och det ljudet gick ut till alla deltagare som lyssnade i hörlurar! Så om man stod längst bak i lokalen hörde man inte mig om man då inte hade ett par hörlurar.

Alla deltagare har varsitt headset
Så färgmatchad jag är!
Alltså HUR KUL!

Mycket märklig känsla för mig där på scenen. Och spännande. SMART ju. De fick ha fullt fokus på mig när de med hörlurarna kunde stänga av det sorl som alltid förekommer på mässor.

Dom som jobbar i skolan är några av mina favoriter. De kämpar i så många motvindar, de har världens ansvar för att det ska bli bra barn som kommer ut ur klassrummen, de ska hantera vårdnadshavare och myndigheter och alla möjliga utmaningar. De har haft enorma uppgifter i samband med pandemin, restriktioner hit och dit och snabbt lära sig distansundervisning och engagera eleverna genom skärmen eller, som t.ex. särskolan, aldrig en enda dag kunna stänga ner och ha något annat än all personal närvarande.

Tack för förtroendet! Ni är hjältar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *