Jag blir mer och mer medveten

Och det har jag att tacka en dotter för. Hon bestämde sig för att bli vegan för några år sedan och det som för bara tio år sedan var jättekrångligt är idag vansinnigt enkelt. ALLT finns i veganvariant. Allt.

Jag äter inte längre kött, är snart klar med fisk också känns det som. Jag har tagit allt steg för steg. Havremjölken är numera en självklarhet. ”Vanlig” mjölk smakar djur. Tänk vad lätt man vänjer sig.

På senare tid har jag också börjat välja hudvård som är vegansk. VARFÖR ska jag ha på mig saker som testats på djur? Om det behöver testas så är ju sannolikheten att produkten innehåller tveksamma ämnen rätt stor? Och varför ska jag smörja in mig med någonting som INTE är naturligt för kroppen?

Samma sak med rengöringsprodukter. Det går att välja smart och rent och jag mår så mycket bättre när jag kan göra det.

Jag använder några olika märken, Lumene som har allt och som är så prisvärt och som finns på alla apotek (tror jag) och förstås HADA, alldeles ljuvliga produkter som bland annat används på Yasuragi Hasseludden och ett annat märke som heter Sunday Riley och inte minst också fantastiska Facetheory.

Rengöringsmedel, hudvård, tvålar och tvättmedel och MASSOR med annat finns på Jordklok. De har bland annat väl testade solprodukter som INTE släpper iväg skadliga ämnen när vi badar i havet. 14 000 ton solkrämer spolas ut i miljön varje år. Både fiskar och andra vattenlevande organismer påverkas. Inte minst korallerna. Här kan man läsa om vilka solprodukter man ska undvika … och använda.

2 reaktioner på ”Jag blir mer och mer medveten”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.