Orka jobba när alla går på semester

På midsommarafton satt jag i Nyhetsmorgon och pratade just om det där. Att orka jobba när alla går på semester. Klippet finns här.

Jag fick smink (har inte funkat under pandemin förstås) och att sitta i den där stolen med härliga människor runt omkring sig är en rätt sjukt bra start på dagen och efter smink får man frukost och kaffe och sedan en mikrofon och fortsatt härliga människor omkring sig. Man märker att man kommer in på en arbetsplats där folk har roligt på jobbet. Det smittar av sig.

Så. Okej att man då har några veckor kvar till semester … Lite råd för att orka in i kaklet:

Allra först det här om vädret. Det ÄR inte uppgjort i universum att om det är sol i juni så blir det regn i juli. Finns inga teblad eller inälvor från en fisk som kan spå väder. Ingen kan. Chilla, det blir det vädret det blir.

  • Skaffa en ny morgonrutin! Förändring är alltid skönt och bra för välmåendet.
  • Påminn dig själv om det som är BRA med jobbet. Och att du faktiskt har ett jobb. Om man inte har ett jobb är det här lika viktiga tips för att må lite bättre. Se till att ta ”semester”.
  • Klappa till dig själv … alltså ge dig själv en klapp på axeln, du gör ett jäkligt bra jobb.
  • Lyxa till det på lunchen, och som Steffo säger i klippet, ät jordgubbar på jobbet!
  • Och tänk nu att stan är rätt tom … oavsett var man bor så är folk på väg bort någonstans och det är plötsligt lite lugnare och skönare. OM man inte bor i Halmstad, Båstad, Borgholm eller i Böda … då kan det nog vara tvärtom.
  • Köp ett måttband och klipp ner och räkna dagarna till det är dags för egen semester.
  • OCH … undvik sociala medier om det känns jobbigt att titta på alla fina bilder på solnedgångar och glada barn (och det är ju inte sanningen man ser på sociala medier ändå).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.