Hur kan man lyckas med att nå sina mål?

Nu handlar inte det här om att flyga till månen eller bli ekonomiskt oberoende eller springa ett marathon på 20 minuter. ALLT i livet är ju någonstans förknippat med mål vi vill ha och funderar på.

Och självklart finns det strategier för att komma … i mål. Och vill man ha inspiration av andra (man ska alltid sno inspiration av andra!) finns det alldeles härliga klipp här.

1. Vi blir inte lyckligare av att nå våra mål, vi når våra mål om vi först ser till att vara i balans och ha ett positivt förhållningssätt. Är jag pessimistisk till det mesta och hellre ser ett glas som är halvtomt är det bäst att först se till så att jag vänder på steken innan jag försöker nå mitt mål.

2. Det japanska ordet för ”syfte” är ”ikigai” som i sin tur (lite förenklat) betyder: ”Det som får mig upp ur sängen”. Mål som ligger i linje med dina syften är lättare att hålla fast vid när det blir motigt.

3. Fråga dig själv VARFÖR. Försök hitta din egen mening bakom målet. Varför vill du nå dit?

4. Under tre dagar, ägna 20 minuter varje dag och skriv ner hur livet i framtiden ser ut som om du redan har nått målet/målen. En enkel övning som övertygar dig om att du är på rätt väg.

5. Gör någonting som ligger utanför din bekvämlighetszon varje dag. Det hjälper till att bygga upp tron på att vi kan.

6. Hitta ditt lösenord för vad du vill uppnå och sikta högt. Till exempel ”Romanpriset 2016” (om du vill skriva en bok), ”Årets medarbetare”, ”Sveriges mästerkock” etc etc.

Alla mål blir allra bäst om vi siktar så högt att målet faktiskt får oss upp ur sängen och blir så attraktivt att vi vill ge allt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *