De flesta har fått det om bakfoten

För några dagar sedan kom jag hem från en jobbvecka på Mallorca. Jag åkte dit för att skriva och någon skrev: Hoppas du hittar inspiration där!

Tänk om jag hade gått runt och letat efter inspiration eller väntat på den. Jag LOVAR att jag inte hade skrivit åtta böcker eller att jag hade hållt föreläsningar för stora (och små) grupper.

Vänta ALDRIG på inspiration.

Jag upplever att många ”fastnar” just där. Man undrar HUR man ska hitta inspiration till att börja springa, träna, skriva en bok, gräva upp trädgården, möbler om ett rum, måla huset, bygga kaninbur eller skriva marknadsplanen.

Vi tror ofta att det ser ut så här: Inspiration –> Motivation –> Man gör något, man tar itu med det där man tänkte göra.

Men i verkligheten ser det ut så här: Gör något, om så bara en liten grej –> Inspiration –> Motivation

Vill man skriva en bok – BÖRJA. Börja med en A4-sida. Vill man gräva upp trädgården och väntar på att få inspiration i knät, börja gräva ett pyttelitet hål. Vill man börja springa och väntar på att motivationen ska trill ner i huvudet, börja med EN kilometer.

Lägg inte makten i någon annans hand än den egna. Inspiration kommer av att jag GÖR någonting. En författare som skriver mängder av böcker och är framgångsrikt inom sin genre sa en gång till mig att hen skriver minst 300 ord per dag. Ibland är det bara 300 ord som blir till skit men rätt ofta kommer inspirationen och det blir förbannat bra.

Inspiration kommer av att vi gör någonting. Den finns inte i skogen, eller på ett spa, eller i en låda. Synd att Nike kommit på världens bästa slogan: Just do it. Annars hade jag lätt tagit den.

2 reaktioner på ”De flesta har fått det om bakfoten”

    1. Christina Stielli

      Vad bra! Det är många som sitter och väntar haha! Mycket bättre att dra igång om än så litet. Lycka till med det du ska göra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.