Hur hittar jag motivationen på jobbet?

Kul att komma tillbaka till jobbet efter semestern?

Såklart det kan vara kul. Men för de flesta av oss är det ändå lite motigt. Man vill kanske vara kvar i semesterlunken, gå barfota och grilla middagen och sova länge (om man nu har haft en sån semester!).

Och var sjutton finns motivationen?

Orsakerna till bristande motivation kan bero på olika saker. Man kanske helt enkelt är på fel plats, det är något fel på kollegor eller kanske till och med problem med chefen eller så är jobbet så ointressant eller så stressigt att motivationen har stendött.

Under de kommande veckorna bjuder jag på smarta saker just inför att gå tillbaka till jobbet, hur man gör med kollegor man kanske inte trivs med, hur man hittar motivationen, hur man tar reda på om man ens är på rätt plats och när det är dags att byta jobb.

Vi börjar med motivationen för nu är man ju ändå på sitt jobb och jobbet ska göras och man ska vara glad och trevlig och produktiv. Här är fem tips på hur man får tillbaka motivationen.

  • Lista det du tycker är bra med ditt jobb! Kan tyckas larvigt men det är rasande viktigt att få klart för sig vad som är bra med jobbet. Sånt är lätt att glömma nämligen.
  • Var snäll mot dig själv och skapa rutiner som gör att arbetsdagen känns bra. Kan du gå hem tidigare någon dag och jobba hemma om du vill det? Kan du starta dagen på ett sätt som gör att det känns härligare att gå till jobbet?
  • Belöningen. Glöm inte belöningen. När jobbdagen är slut, se till att det finns något riktigt skönt att se fram emot.
  • Något av det bästa man kan göra för sin egen motivation är att lära sig något nytt. Be om att få gå en kurs, en kortare utbildning, en föreläsning. Om det inte är möjligt på jobbet, gör det på egen hand, på egen tid. Gå en kurs, lär dig dreja eller fågelskåda, segla, tala tyska, laga mat eller bygga bokhyllor.

1 reaktion på ”Hur hittar jag motivationen på jobbet?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *