Hej vi som ska börja jobba nu … Semesterbakis?

Ena dagen sitter man med fötterna i ett varmt vatten och tittar på en fantastisk solnedgång just efter en fantastisk middag med vänner på en brygga. Nästa dag ska man dra på sig kostym eller overall eller uniform eller bara helt enkelt … KLÄDER … och gå till jobbet. Det är lätt att känna sig lite jetlaggad. 

Tidigare har vi trott att det ska mjukstartas och att semesterkänslan ska förlängas in i höstmörkret och vi kämpar krampaktigt med att hålla kvar lunket och långa sovmorgnar och sena nattimmar. Självklart känns det tungt efter en sådan skön semester, självklart kan motivationen tryta men det allra bästa för att komma upp i sadeln igen är att helt enkelt bara … göra det. 

Gå all in i en snygg dykning, inte ett magplask … så här:

En tidig start

Lägg dig tidigare på kvällen före och försök var på jobbet lite tidigare än vanligt. Det kommer att lindra den lavinartade arbetsbelastningen du kan tyckas stå inför.

Börja INTE med mailen!

Tro aldrig att det är i mailboxen som du är mest produktiv! Så många av oss börjar dagen med att gå igenom alla mail när det är då vi har mest energi, mest kraft, störst lust. Använd DOM resurserna till det som är allra viktigast och kanske svårast att göra. Prioritera, gör alltid det svåraste först. 

Mötesfri vecka

Om det går, se till att första veckan är så pass fri från möten som det går. Du behöver tid för att komma in i rutiner och jobb. Inte sitta i möten. 

Småprata

Prata med kollegor, kunder eller de du vanligtvis jobbar med. Stäm av, hur har semestern varit, vad har vi framför oss.

Var ute!

Ät lunch ute, fika ute, ta gärna mötet utomhus. Det finns ingenting så bra som att köra en ”Walk and talk” istället för att stänga in sig i ett konferensrum. 

Uppskatta semestern

Att tänka tillbaka på alla ljusa sommarkvällar, varma sommardagar, svettiga stunder, alla bad, alla vi träffat, allt vi gjort hjälper oss mer än man kanske kan tro. När vi tänker tillbaka på det vi uppskattade med semestern aktiverar vi direkt må-bra-områden i hjärnan som gör att vi … mår bättre. Att känna tacksamhet över den semestern vi fick kan vara den bästa motivatorn för att komma igång på jobbet. 

2 reaktioner på ”Hej vi som ska börja jobba nu … Semesterbakis?”

  1. Tacksam att jag läste detta nu! Ska printscreena även denna lista (gör ofta så med smarta saker från dej) och påminna mej imorn!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *