När jag kan få göra bra saker

… jag mår ändå bäst då. När jag kan få göra någonting bra.

Häromveckan fick jag betala en bra peng för att gå på middag. Pengarna gick till ZB Foundation och alla som var på plats bidrog till det arbete som dom gör i Kenya.

Där finns Kenswed i Ngong Hills med en gymnasieskola, ett internat, en yrkesskola och en hälsovårdscentral, en mödra- och förlossningsklinik och nu nyligen öppnade man en tandklinik. Verksamheten har ca 50 anställda och på skolan går över 400 elever. Jag och vi alla, den där kvällen, var överens om att utbildning är en väg ut ur fattigdom. Att alla barn ska ges möjlighet att gå i skola. Att ALLA flickor ska få möjlighet att gå i skola.

Under pandemin tvingades man stänga skolan. Under den tiden hann några flickor giftas bort men män som var lika gamla som deras egna föräldrar eller farföräldrar. Pengen för giftermålet går till den lilla flickans familj som får mat och överlevnad. Flickan? Hon blir snabbt gravid.

Det är så mycket jag vill göra och ibland kan det kännas överväldigande. Då fokuserar jag på det lilla jag kan göra, i det jättestora. Och jag gjorde en jättepytteliten sak den där kvällen när jag för en bra peng gick på en galamiddag som tack vare ZB Foundation samlade in 5,5 miljoner kronor till verksamheten i Kenya. Det kändes rätt bra.

Zelmerlöw & Björkman Foundation är en insamlingsstiftelse som arbetar för att fler ungdomar ska få möjlighet att gå i skolan och påverka sin framtid med hjälp av utbildning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *