Vad ska jag se när jag åker till Italien?

Jag har fått den frågan jättemånga gånger och det är lite som att försöka svara på frågan: Hur långt är ett snöre?

Innan man reser till Italien, om man nu vill det, så måste (!) man veta vad man vill ha, göra och uppleva. Vill du se hav, skog, alper eller sjöar? Vill du shoppa, ligga på en strand, gå på museum eller prova viner och parmesanostar? Vill du äta pizza eller fisk … vet du i vilken region du vill vara (maten skiftar oerhört mellan regionerna)?

Det bästa är att göra sin research riktigt noga för det skiljer sig åt mellan regionerna i Italien. Landet är enormt stort och långt och precis lika svårt som det är att svara på frågan: Vad ska jag se när jag är i Sverige en vecka? … är det att svara på frågan om Italien.

Jag har hittat mina favoritställen efter att ha varit i Italien varenda år sedan 35 år tillbaka (utom under pandemin) så jag vet vad jag vill.

Nu är lägenheten utlånad och jag åker snart på semester och börjar i Rom i några dagar på grund av att jag måste få springa upp till Vatikanen och vidare utefter floden och så måste jag äta Cacio e Pepe på Da Enzo i Trastevere och jag måste äta långlunch hos Hostaria da Pietro. Sedan åker jag till havet och läser böcker i en solstol och badar så jag får kallsupar i Medelhavet.

Här är en bra karta över Italiens regioner och typiska maträtter.
Da Enzo tar inga reservationer, ställ dig i kön och ska du till Hostaria da Pietro i Rom, kom hungrig och ha gott om tid på dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *