Hur orkar man?

Förra veckan var intensiv och om jag ska vara alldeles ärlig mot mig själv så var det lite för många uppdrag på för kort tid och på alldeles för olika platser men vad GÖR man när det bara är uppdrag som är så roliga att det helt enkelt inte är roligt att säga nej?

Varje uppdrag förra veckan var för dom som jobbar med oss, när vi som mest behöver det. Personal inom kommun, vård, omsorg och region. Det var fest på varje plats dit jag kom, i Sundsvall, Gävle och Söderhamn. Och jag fick vara med och stå framför hundratals människor och prata om hur viktiga dom är och vilket fantastiskt jobb dom gör.

Men för att det skulle fungera var jag tvungen att välja bort massor. Det går inte att få allt fastän man så himla gärna vill. Jag valde bort löpningen (vilket inte var bra eftersom den ger mig en mental balans men tvunget), jag valde bort att tvätta håret, jag valde bort telefonmöten med andra uppdragsgivare och sociala medier.

Jag älskar att man har blivit klokare. Istället hade jag en superplan som jag faktiskt höll:

  • Ta endast två timmar i taget. Tänk inte längre fram än två timmar.
  • När jag ska sova, tänk inte på imorgon, tänk på hur det var i Italien i somras.
  • Stäng av alla notiser på mobilen.
  • Lägg dig i tid!
  • Se till så att frukosten är lättillgänglig.
  • Använd samma byxor hela veckan, ta bara med överdel att byta.
  • Jobba inte i mellanrummen! Jobba inte på tåget eller i taxin. Kolla på ”Hela Sverige bakar” istället.

Det gick. Jag kom i mål och på söndag eftermiddag tog jag igen sömn och jag vilade och kollade skräp-tv och packade för imorgon, den 1 november, har jag semester i några dagar.

Ska man klara perioder av högt tempo går det utmärkt om man 1. har en plan, 2. väljer bort saker, 3. har en återhämtning inom synhåll.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *