Glöm inte att ha kalas

När jag flyttade in i ett villaområde var det någon granne som sa att här försvinner vi in i våra hus i oktober och så ser man varandra igen i mars. Jag tyckte det lät väldigt konstigt men det visade sig vara precis så.

Jag har alltid undrat lite över varför vi går så bananas med att ses och träffas och mingla och ha kaffekalas och grillkvällar och picknick när det är vår och sommar och inte när det är höst och vinter. Det är ju när det är märkt och kallt och rått som man behöver ha lite kul och ses?

Nu vet jag att man inte kan grilla på vintern (eller jo, det kan man ju visst, oftast men ingen gör?) och det är kyligt med picknick men man kan ju ha lite opretentiösa träffar med folk i alla fall?

Jag har massor med bekanta och folk jag jobbar med och borde jobba med och har jobbat med och journalister och trevliga fotografer och gamla kollegor som jag aldrig hinner träffa. Kunder och uppdragsgivare och talarförmedlingar, eventbyråer och agenter. Det blir ju inte av att jag sitter och ringer runt och bokar lunch och fika och skulle inte funka med alla jobb jag har. Istället gjorde jag ett paket. Jag drar ihop till AW istället, hemma hos mig, sex gånger fram till december.

Och självklart tar jag hjälp av Veteranpoolen för att slippa springa runt som en huvudlös höna och missa att prata med alla jag vill träffa när det är mörkt och kallt ute. Bra också ju med mycket folk hemma. Då kan man dra ner elementen.

Glöm inte att ha kalas när semester än slut också. Det är ju då vi behöver dom som mest!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *