Sitt inte bara tyst!

För några dagar sedan åkte jag tåg till ett uppdrag.

Jag är alltid orolig när jag ska åka tåg. ALLTID. Väldigt vaksam på att vi kör, att vi inte plötsligt stannar till i en skog (kan betyda allt möjligt men allra oftast försening). Blir lite spänd varje gång högtalarna sprakar i tåget och jag tänker att nu är det väl nedriven kontaktledning eller spårspring eller elfel eller brand eller något annat.

Den här gången var det ordningsproblem som gjorde att vi stod stilla och DET var faktiskt första gången!

Jag är alltid nyfiken varpå jag gick ut på perrongen i Södertälje och frågad tågvärden vad som hade hänt.

Tågvärden var en tjej i mina döttrars ålder och hon var cool men arg och lite upprörd över att en man kallat henne otrevliga saker och vägrat kliva av tåget då han inte hade någon biljett. Det hade eskalerat och till slut hade hon gått av tåget och ringt polisen. Som var på väg.

Jag gick till vagnen där mannen satt och på säten runt omkring honom satt både unga och äldre, både män och kvinnor. INGEN HADE SAGT NÅGOT. Alla hade hört. Jag frågade. ”Hörde ni vad han sa till tågvärden?” Alla nickade.

Jag vände mig till mannen och bad honom respektera tågvärden och kliva av tåget eftersom stoppet nu orsakade försening och jag hade ett jobb att komma till. Jag blev kallad allt det hon hade blivit kallad och ingen av de äldre eller yngre männen och kvinnorna i vagnen sa någon-ting.

Det var inte mannen och hans pissiga beteende som gjorde mig mest upprörd. Och besviken. Det var den lama, lata och otroligt nonchalanta attityd de andra hade till vad som hände.

Sitt inte tyst när någon beter sig som skit! Ska vi få en bättre värld börjar det där jag står och nästa gång är det tvärtom. Då är det din tur att få ta skit utan att någon bryr sig.

3 reaktioner på ”Sitt inte bara tyst!”

 1. Marita Fransson

  Ja varför gör inget något?
  Hjälpt till så vi får bättre värd, alla kan göra något, du kan drabbas nästa gång.
  Bra att du tar upp detta Christina…..

 2. Marita Fransson

  Ja varför gör ingen något?
  Hjälpt till så vi får bättre värd, alla kan göra något, du kan drabbas nästa gång.
  Bra att du tar upp detta Christina…..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *